Жванецька ТГ
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Увага!

Дата: 22.03.2019 22:55
Кількість переглядів: 633

Фото без описуНезважаючи на неодноразові застереження, попередження та нагадування працівників поліції, громадяни продовжують потрапляти на гачок аферистів.

 

До Кам’янець-Подільського ВП ГУНП в Хмельницькій області звернулась 77-річна жителька міста, яка повідомила, що 25 лютого 2019 року близько 13 год. 00 хв. в місті Кам'янець-Подільському, невстановлена особа, перебуваючи перед входом до під'їзду будинку, під приводом зняття порчі, шахрайським шляхом заволоділи грошовими коштами в сумі близько 95 тис. гривень, чим спричинили заявниці майнової шкоди на вище вказану суму.

На жаль це не всі шахрайства, що стаються через довіру людей.

Так, 28 лютого 2019 року до Кам’янець-Подільського відділу поліції звернулась 29-річний житель міста, який повідомив в м. Кам’янець-Подільському, невстановлена особа, під приводом продажу автомобільного причепа, оголошення про яке потерпілий знайшов на сайті «ОЛХ», шахрайським шляхом заволоділа грошовими коштами в сумі 14 000 грн., які останній перерахував на картковий рахунок одного із банків. В результаті чого, шахрай спричинив заявнику майнової шкоди на вказану суму.

За цими фактами відкрито кримінальні провадження за ч. 1 ст. 190 (шахрайство) КК України. Злочин карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років. Триває досудове розслідування.

Що необхідно знати, щоб не стати жертвою шахраїв?

В жодному разі не повідомляйте незнайомцям Ваші особисті дані та коди Ваших банківських карток. Зловмисники можуть представлятись працівниками банку, поліцейськими, податківцями та будь-ким іншим і пропонувати Вам «вирішити питання», різні бонуси чи додаткові послуги або навпаки – погрожувати штрафами, блокуванням картки та іншими неприємностями.

Розмовляючи з незнайомцями завжди спершу з’ясуйте з ким Ви маєте справу – місце роботи, посаду, прізвище та ім’я людини, після чого припиніть розмову, зателефонуйте в установу, де працює Ваш співрозмовник та з’ясуйте чи дійсно те, що він Вам повідомив є правдою. Проте навіть у цьому випадку ніхто не має права вимагати у Вас код до Вашої картки чи особисті дані, особливо у телефонній розмові. У разі, коли з банківської картки були зняті гроші без відома власника, радимо передусім повідомити про це в банк, щоб заблокувати картку. Також звернутись до відділу поліції із заявою про несанкціоноване зняття грошей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь