Жванецька ТГ
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Операція «Первоцвіт-2019»

Дата: 20.03.2019 14:26
Кількість переглядів: 680

Фото без опису              Щороку у весняний період триває масова торгівля ранньоквітучими видами рослин, у тому числі занесених до Червоної книги України, які є рідкісними і перебувають під загрозою зникнення. Збереження ранньоквітучих диких видів рослин призводить до знищення популяцій їх окремих видів.

Для збереження видів рослин, занесених до Червоної книги України, Мінприроди України щороку ініціює проведення операції “Первоцвіт”, метою якої є запобігання протиправному збиранню та продажу рідкісних видів рослин. За повідомленням Департаменту екології та природних ресурсів Хмельницької облдержадміністрації, до проведення операції «Первоцвіт-2019» будуть залучені працівники Національної поліції.

Виконавчий комітет Жванецької сільської ради звертається до мешканців громади з проханням відмовитись від збирання та придбання рослин, занесених до Червоної книги України, не стимулювати недобросовісних осіб, які протиправно реалізовують червонокнижні первоцвіти. Цим ви збережете природне надбання країни для майбутніх поколінь.

Додатково повідомляємо: за порушення порядку придбання чи збуту об'єктів рослинного світу, занесених до Червоної книги України, або таких, які охороняються відповідно до міжнародних договорів України, передбачена відповідальність за статтею 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення у вигляді штрафу за порушення порядку придбання, збуту чи розповсюдження об’єктів тваринного або рослинного світу вчинені щодо об’єктів тваринного або рослинного світу, які перебували в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, занесених до Червоної книги України, або які охороняються відповідно до міжнародних договорів України тягнуть за собою накладення штрафу від ста до двохсот п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 1700 грн. до 3655 грн.) з конфіскацією об’єктів тваринного або рослинного світу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь