Жванецька ТГ
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Обережно, шахраї!

Дата: 28.03.2019 14:11
Кількість переглядів: 885

Фото без описуПопри безліч застережень щодо пройдисвітів, які під виглядом працівників різних служб полюють на довірливих жертв, громадяни вперто продовжують потрапляти їм на «гачок».

Такі випадки стають не поодинокими, адже довірливі люди, здебільшого похилого віку, власноруч віддають гроші шахраям, які переконливо запевняють, що їх близькі втрапили в халепу, опинилися в лікарні, вчинили злочин. Від почутого, у стресових ситуаціях, люди ладні на все, аби “врятувати” рідних. Іноді, коли вони не перевіряють інформацію, це дорого обходиться. До правоохоронців жертви шахрайства, найчастіше звертаються тільки тоді, коли дізнаються, що їх близькі в жодну халепу не потрапляли, чи після того, як уже передали або переказали кошти зловмисникам.

Останнім часом у Камянці-Подільському шахраї все частіше почали ошукувати містян. На жаль, давно відома, але від того не менш дієва схема шахрайства усе ще спрацьовує на руку аферистам.  Так, 24 березня 2019 року місцева жителька віддала шахраєві понад 10000 тисяч гривень, аби допомогти онукові, який нібито потрапив до лікарні. За даним фактом внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 190 КК України (Шахрайство).

Зауважте, що таким повідомленням про проблеми у ваших рідних, які можна вирішити за допомогою «добродіїв», ні в якому разі не можна вірити. Обов’язково перевіряйте інформацію, яку повідомляє незнайомець. У разі, якщо ви розумієте, що вас намагаються обдурити, одразу телефонуйте до поліції за номером 102. Пильність та обережність допоможуть вберегти вас від неприємностей та завадять ошуканцям продовжити свою злочинну діяльність. Розповідайте своїм батькам, рідним, сусідам та знайомим про схеми шахраїв.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь