Жванецька ТГ
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Кам’янець-Подільська місцева прокуратура вживає заходів щодо стягнення із засуджених за вчинення злочинів, коштів витрачених лікарськими установами на лікування потерпілих від цих злочинів.

Дата: 18.06.2019 09:23
Кількість переглядів: 736

Кам’янець-Подільська місцева прокуратура вживає заходів щодо стягнення із засуджених за вчинення злочинів, коштів витрачених лікарськими установами на лікування потерпілих від цих злочинів.

 

 

Вироком Кам’янець-Подільського міськрайонного суду від 19.04.2019 жителя міста Кам’янця-Подільського визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.125 КК України та призначено покарання у виді штрафу у розмірі 60 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Згідно вказаного вироку, який набрав законної сили, засуджений знаходячись неподалік від входу в кафе «Старий друг», що по вул. Князів Коріатовичів, 14 «К» в місті Кам’янці-Подільському, під час словесного конфлікту з неповнолітнім, який виник на грунті раптово виниклих неприязних відносин, з метою заподіяння тілесних ушкоджень умисно наніс останньому близько п’яти ударів кулаками обох рук в обличчя, після чого потерпілий впав на землю, а засуджений далі наніс декілька ударів обома ногами по обличчю, в результаті чого заподіяв неповнолітньому тілесні ушкодження у вигляді перелому кісток носа, забійної рани на фоні гематом верхньої і нижньої губи, які за ступенем тяжкості відносяться до легких тілесних ушкоджень з короткочасним розладом здоров’я.

В зв’язку з отриманням тілесних ушкоджень, згідно довідки Кам’янець-Подільської центральної районної лікарні неповнолітній знаходився на лікуванні в травматологічному відділенні лікарської установи. Вартість перебування потерпілого на лікуванні разом з лабораторними дослідженнями становила 4067 грн. 70 коп.

Згідно вимог ст. 1206 Цивільного кодексу України особа, яка вчинила злочин, зобов'язана відшкодувати витрати закладові охорони здоров'я на лікування потерпілого від цього злочину.

У зв’язку із наявністю порушень економічних інтересів держави внаслідок витрачання закладом охорони здоров’я, який фінансується з місцевого бюджету, коштів в сумі 4067,70 гривень, Кам’янець-Подільською місцевою прокуратурою заявлено позов до засудженого про стягнення в інтересах Кам’янець-Подільської центральної районної лікарні коштів витрачених на лікування потерпілого від кримінального правопорушення.

 

 

 

 

Прокурор Кам’янець-Подільської

місцевої прокуратури                                                              Васильєва Л.В.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь