Жванецька ТГ
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

За принципової позиції Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури обвинуваченого у незаконному придбанні, носінні та зберіганні бойових припасів та зброї визнано винним та засуджено судом.

Дата: 12.08.2019 16:08
Кількість переглядів: 823

Кам’янець-Подільською місцевою прокуратурою підтримувалось державне обвинувачення у кримінальному провадженні щодо незаконного придбання, носіння та зберігання бойових припасів та зброї без передбаченого законом дозволу, а також незаконного носіння холодної зброї без передбаченого законом дозволу.

 

Так, по справі встановлено, що житель м. Кам’янця-Подільського в третій декаді листопада 2018 року близько 16 год. за місцем свого приживання в місті Кам’янці-Подільському, на балконі знайшов пістолет «Walther mod.PPK», який є нарізною вогнепальною зброєю, а також 4 патрони до нього. Діючи умисно, знаючи, що для придбання та зберігання вогнепальної зброї та бойових припасів необхідно мати передбачений законом дозвіл, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій і їх караність, в порушення вимог п. 1 Додатку 1 Постанови Верховної Ради України від 17.06.1992 №2471-ХІІ «Про право власності на окремі види майна», відповідно до якого до видів майна, що не може перебувати у власності громадян, громадських об'єднань, міжнародних організацій та юридичних осіб інших держав на території України, серед іншого, віднесено і вогнепальну зброю та боєприпаси, п. 2, п. 9 Положення про дозвільну систему, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12.10.1992 №576, якими передбачено, що до предметів, на які поширюється дозвільна система, належать вогнепальна зброя і бойові припаси до вогнепальної зброї, видача дозволів на виготовлення, придбання, зберігання, облік, охорону, перевезення і використання зброї та бойових припасів до вогнепальної зброї здійснюється у порядку, визначеному МВС, залишив для особистого користування знайдені ним пістолет «Walther mod.PPK», який є нарізною вогнепальною зброєю, а також 4 патрони, таким чином придбав і зберігав вищевказану зброю та боєприпаси без передбаченого законом дозволу в приміщенні своєї квартири.

В подальшому, в грудні 2018 року, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, знаючи, що для носіння і зберігання вогнепальної зброї та бойових припасів, а також для носіння холодної зброї необхідно мати передбачений законом дозвіл, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, діючи умисно, в порушення вимог вищевказаних нормативних актів, з метою залякування своєї дружини, взяв із собою пістолет «Walther mod.PPK», який є нарізною вогнепальною зброєю, 4 патрони, а також стилет, що є холодною зброєю колючої дії, а саме стилетом виготовленим шляхом переробки саморобним способом мусака для заточки ножів (виконання заточки вістря), що є різновидом виробів господарсько-побутового призначення і без передбаченого законом дозволу переніс до приміщення гуртожитку Кам’янець-Подільського коледжу культури та мистецтв, що по вул. Тімірязєва, 111, таким, чином обвинувачений без передбаченого законом дозволу носив та зберігав при собі вищевказану зброю та боєприпаси до виявлення та вилучення працівниками Кам’янець-Подільського ВП ГУНП в Хмельницькій області в ході проведення адміністративного затримання останнього.

 

Вироком Кам’янець-Подільського міськрайонного суду від 16.07.2019 жителя міста Кам’янця-Подільського визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 1 та частиною 2 статті 263 Кримінального кодексу України та призначено покарання у виді 4 років позбавлення волі з встановленням на підставі ст. 75 Кримінального кодексу України іспитового строку на термін 1 рік 6 місяців.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь