Жванецька ТГ
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

І знову про відповідальність за незаконне придбання, зберігання наркотичних засобів та психотропних речовин

Дата: 24.10.2019 09:47
Кількість переглядів: 607

Фото без опису

Злочини у сфері незаконного обігу наркотиків останні роки впевнено займають друге місце за поширеністю в Україні серед усіх видів злочинів. Більш «популярні» тільки злочини проти власності.

Щорічно значна кількість людей визнаються винним у вчиненні злочинів, пов’язаних з незаконним обігом наркотиків. Левова частка злочинів цього виду складають дії щодо виготовлення, придбання та зберігання наркотичних засобів та психотропних речовин без мети збуту.

Стаття 309 Кримінального кодексу України не використовує термін “вживання” наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів. Однак це не означає, що особа котра вживає наркотичні засоби не підпадає під цю статтю. Адже процес вживання наркотиків неможливий без виготовлення, придбання або перевезення таких засобів. Не виключається випадок, коли зазначена особа крім цього здійснює дії щодо зберігання зазначених речовин.

Так, за результатами підтримання Кам’янець-Подільською місцевою прокуратурою обвинувачення вироком Кам’янець-Подільського міськрайонного суду від 22.10.2019 визнано винним жителя міста Кам’янець-Подільський у незаконному придбанні та зберіганні без мети збуту особливо небезпечної психотропної речовини, а саме 4-F-MDMB-BINACA, яка є гомологом 5F-MDMB-PINACA, загальною масою 0,51 г, яку останній знайшов та, усвідомлюючи протиправність своїх дій, умисно, незаконно зберігав для особистого вживання без мети збуту до моменту вилучення працівникам Кам’янець-Подільського ВП ГУНП в Хмельницькій області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь