Жванецька ТГ
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ОГОЛОШЕННЯ! Податки на 2020 рік

Дата: 31.05.2019 16:45
Кількість переглядів: 514

 Ставки  єдиного податку

 Ставки єдиного податку встановлюються у відсотках до розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, мінімальної заробітної плати  встановлених законом на 1 січня податкового (звітного) року (фіксовані ставки) та у відсотках до доходу (відсоткові ставки).

 Для першої групи платників встановлюються фіксовані ставки єдиного податку у межах до 10 відсотків розміру  прожиткового мінімуму працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня податкового (звітного) року, залежно від виду господарської діяльності у розмірах, з розрахунку на календарний місяць, наведених у додатку 1.

 Фіксовані ставки єдиного податку для другої групи платників встановлюються у межах до 20 відсотків розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, залежно від виду господарської діяльності у розмірах, з розрахунку на календарний місяць, наведених у додатку 2 до цього Положення.

Відсоткова ставка єдиного податку для платників третьої групи встановлюється у розмірі:

1) 3 відсотки доходу - у разі сплати податку на додану вартість згідно з Податковим Кодексом;

2) 5 відсотків доходу - у разі включення податку на додану вартість до складу єдиного податку.

Для фізичних осіб-підприємців, які здійснюють діяльність з виробництва, постачання, продажу (реалізації) ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння, ставка єдиного податку встановлюється у розмірі, визначеному другою частиною підпункту 3.2 (4 відсотка доходу).

 У разі здійснення платниками єдиного податку першої і другої групи кількох видів господарської діяльності застосовується максимальний розмір ставок єдиного податку, встановлений для таких видів господарської діяльності.

 У разі здійснення платниками єдиного податку першої групи господарської діяльності на територіях більш як однієї сільської, селищної або міської ради застосовується максимальний розмір ставки єдиного податку, встановлений для відповідної групи таких платників єдиного податку.

 Для платників  єдиного податку четвертої групи розмір ставок податку з одного гектара сільськогосподарських угідь та/або земель водного фонду залежить від категорії (типу) земель, їх розташування та становить у відсотках бази оподаткування, визначеній пунктом 293.9 статті 293 Податкового кодексу України.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь