Жванецька ТГ
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Місцева прокуратура вимагає повернення у державну власність 6 земельних ділянок на території Китайгородської сільської ради загальною площею 12 га на суму 720 тис. грн.

Дата: 24.01.2020 10:11
Кількість переглядів: 573

Вжитими заходами представницького характеру Кам’янець-Подільська місцева прокуратура продовжує активно захищати інтереси держави, порушені при передачі у використання земельних ділянок сільськогосподарського призначення.

Встановлено, що наказами Головного управління Держгеокадастру в області затверджено документацію із землеустрою та прийнято рішення про передачу громадянам для ведення особистого селянського господарства 6 земельних ділянок, які розташовані за межами населених пунктів Китайгородської сільської ради Камянець-Подільського району, загальною площею 12 га та загальною вартістю 720 000 грн., які в подальшому були відчужені на користь третіх осіб.

Встановлено, що на час отримання спірних земельних ділянок громадяни, які отримали вказані земельні ділянки (загальною площею 12 га та загальною вартістю 720 000 грн.) вже використали своє право на безоплатне отримання у власність земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства в межах норм безоплатної передачі земельних ділянок для даного виду використання.

Таким чином, всупереч вимог ст.ст. 116, 118, 121 Земельного кодексу України, при зверненні до Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області із заявою, надавали недостовірну інформацію про те, що не використали право на безоплатну приватизацію земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства.

За змістом ст. 328 Цивільного кодексу України, право власності набувається на підставах, що не заборонені законом.

Оскільки передумовою набуття права власності третіх осіб на вказані земельні ділянки було попереднє незаконне їх вибуття із державної власності з порушенням вимог Земельного кодексу, а тому відповідно поза волею держави, інтереси держави підлягають захисту шляхом повернення до державної власності цих земельних ділянок.

Таким чином, 6 спірних земельних ділянок, загальною площею 12 га вартістю 720 000 грн. вибули з державної власності, поза волею держави в особі уповноваженого органу на розпорядження земельними ділянками даної категорії та в подальшому відчужені на користь третіх осіб.

 У зв’язку із явними порушеннями чинного законодавства, діючи на захист інтересів держави, прокуратура звернулась до суду з вимогами  про визнання недійсним наказів Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області про надання у власність 6 земельних ділянок, розташованих на території Кам’янець-Подільського району та витребування цих земельних ділянок  на користь держави.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь