Жванецька ТГ
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПРОКУРАТУРА ІНФОРМУЄ!

Дата: 03.02.2020 11:45
Кількість переглядів: 1145

 

БЕЗХАЗЯЙНЕ НЕРУХОМЕ МАЙНА - У КОМУНАЛЬНУ ВЛАСНІСТЬ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

 

Місцевою прокуратурою за результатами проведеного вивчення стану додержання вимог законодавства у сфері державної та комунальної власності пред’явлено до суду два позови про передачу безхазяйного нерухомого майна, а саме гідроспоруд у комунальну власність Китайгородської сільської ради Кам’янець-Подільського району.

Так, відповідно до ч. 10 ст. 18 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обмежень» взяття на облік безхазяйного нерухомого майна проводиться в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

У квітні 2011 року Дерев’янською сільською радою Кам’янець-Подільського району Хмельницької області розпочато процедуру визнання безхазяйним нерухомого майна, яке знаходиться на території  сільської ради. Зокрема, з метою виявлення власника вищезазначеного безхазяйного майна Дерев’янською сільською радою в одній із районних газет опубліковане оголошення про те, що на території Дерев’янської сільської ради виявлено безхазяйне нерухоме майно  - гідротехнічні споруди. У повідомленні містилась інформація про потребу в оформленні такого майна в комунальну власність та необхідність звернення можливих власників до сільської ради з підтверджуючими документами.

За заявою сільської ради гідротехнічна споруда в с. Дерев’яни Кам’янець-Подільського району Хмельницької області взята на облік як безхазяйне нерухоме майно.

З дня взяття на облік безхазяйного нерухомого майна спливло більше року, однак пошук власника майна не дав результатів. На даний час ніхто з фізичних та юридичних осіб не звертався до органів місцевого самоврядування з питань належності зазначеного майна.

Відповідно до звіту про незалежну оцінку майна по визначенню ринкової вартості гідротехнічних споруд на території Китайгородської сільської ради в с. Дерев’яни та в с. Привітне Кам’янець-Подільського району Хмельницької області станом на 30.11.2019 вартість вищезазначеного безхазяйного майна становить 52 747 грн. та 37050 грн. відповідно.

Отримавши у комунальну власність вище зазначене майно Китайгородська сільська рада Кам’янець-Подільського району отримає додатковий ресурс для поповнення місцевого бюджету.

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь