Жванецька ТГ
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

АТ "УКРПОШТА" ІНФОРМУЄ!!!

Дата: 27.02.2020 09:14
Кількість переглядів: 499

       В останні роки кількість банківських відділень та банкоматів неухильно скорочується. Зокрема за 2014-2019 роки ліквідовано понад 80 банків, а лише за 2018-2019рр. скорочено 1487 банківських структурних підрозділів. Більшість закритих відділень банків припадає на невеличкі населені пункти, де мешканці не мають можливості скористатись банківськими картками для отримання пенсій та інших соціальних виплат.

   Особливо гостро ця проблема стосується інвалідів та осіб похилого віку, які обмежені в самостійному пересуванні та позбавлені можливості прибути до відділень банків поза межами місця свого проживання.

   Тобто, маючи банківські платіжні картки, такі категорії громадян фактично залишаються без пенсійних та інших соціальних виплат, що гарантовані державою.

    Натомість, при виплаті пенсій та інших соціальних допомог через відділення поштового зв’язку Укрпошти виплата здійснюється з доставкою додому на адресу за місцем фактичного проживання пенсіонера.

    Таким чином, AT «Укрпошта» виконує взяті на себе перед Пенсійним фондом зобов’язання і фактично одночасно виконує соціальні функції, забезпечуючи своєчасну виплату пенсій та соціальних виплат; незахищеним верствам населення по всій території України.

   Функціонування мережі стаціонарних та пересувних відділень Укрпошти забезпечує надання поштових, фінансових та послуг з доставки і виплати пенсій, інших соціальних допомог по всій території України.

      Згідно статті 47 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», статті 15 Закону України «Про поштовий зв'язок», абзацу першого пункту 1.5, абзацу другого пункту 1.7 Порядку подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій, відповідно до Закону України "Про 'загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", затвердженого постановою правління Пенсійного фонду України від 25.11.2005 № 22-1, пунктів 1.7, 1.13 Інструкції про виплату та доставку пенсій, соціальних допомог національним оператором поштового зв'язку, затвердженої наказом Міністерства транспорту та зв'язку України, Міністерства праці та соціальної політики України від 28.04.2009 № 464/156, постановою правління Пенсійного фонду України від 28.04.2009 № 14- 1, виплата пенсії здійснюється через відділення поштового  зв’язку AT «Укрпошта» або на банківський рахунок відкритий у відділені банку.

      Для забезпечення пенсійними та іншими соціальними виплатами населення, недопущення виникнення соціальної напруги, пов’язаного з ускладненнями в отриманні пенсій та інших соціальних виплат через банківські установи та банкомата, Хмельницька дирекція AT «Укрпошта» просить про підтримку з боку органів місцевого самоврядування для розповсюдження інформації щодо зручності отримання пенсій та інших соціальних виплат через мережу відділень Укрпошта.

       Також звертаємо Вашу увагу, що у відділеннях AT «Укрпошта» окрім комунальних платежів можна здійснити оплату будь-яких видів платежів (садочки, податки, мито, платежі ЦНАП, нотаріусів та інші).

     Поштові перекази від Укрпошти стануть у нагоді при необхідності здійснення всіх видів виплат (матеріальна допомога, заробітна плата, аліменти тощо).

 

З повагою                                                                     

Директор                                                      

Хмельницької дирекції

AT «Укрпошта»                                                                          С М.В. Громов

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь