Жванецька ТГ
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ДЕРЖАВНА ЕКОЛОГІЧНА ІНСПЕКЦІЯ ІНФОРМУЄ!!!

Дата: 02.03.2020 15:47
Кількість переглядів: 711

                    Фото без опису      ДЕРЖАВНА ЕКОЛОГІЧНА ІНСПЕКЦІЯ УКРАЇНИ

   ДЕРЖАВНА ЕКОЛОГІЧНА ІНСПЕКЦІЯ У ХМЕЛЬНИЦЬКІЙ ОБЛАСТІ

вул.Івана Франка, 2/2, м. Хмельницький, 29000. тел./факс (0382) 70-28-39

              E-mail: khmeln@deLgov.ua, сайт: ww.khmeln.gov.ua, код згідно з ЄДРПОУ 38045514

                                          Голо вам районних державних адміністрацій Хмельницької області

                                          Головам об’єднаних територіальних громад Хмельницької області

Про посилення заходів державного

нагляду (контролю) щодо збереження ранньоквітучих об’єктів рослинного світу

      Щорічно у весняно-літній період на території України проводиться посилення заходів державного нагляду (контролю) щодо збереження ранньоквітучих об’єктів рослинного світу, які занесені до Червоної книги України.

       Організація збереження видів тварин і рослин, занесених до Червоної книги України, поліпшення середовища їх перебування чи зростання, створення належних умов для розмноження у природних умовах, розведення та розселення покладається в межах їх компетенції на органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування.

        На виконання вимог Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», Закону України «Про рослинний світ», Закону України «Про природно-заповідний фонд», Закону України «Про Червону книгу України», керуючись Положенням про Державну екологічну інспекцію у Хмельницькій області, затвердженого наказом Державної екологічної інспекції України від 28 вересня 20 і 7 року № 652, дорученням Державної екологічної інспекції 'України №59 від 17.02.2020 року «Про посилення заходів державного нагляду (контролю) щодо збереження ранньоквітучих об’єктів рослинного світу» на підстав: Положенням про Державну екологічну інспекцію у Хмельницькій області, затвердженого наказом Державної у екологічної інспекції України від 28 вересня 2017 р. № 652, Державна екологічна інспекція v Хмельницькій області пропонує Вам вжити відповідні заходи щодо охорони рослин занесених до Червоної книги України та інших природоохоронних списків.

        Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області нагадує, що згідно законодавства здійснюючи торгівлю рідкісними та зникаючими видами рослин та їх частинами, громадяни порушують закони України: „Про рослинний світ” „Про охорону навколишнього природного середовища”, „Про  Червону Книгу України”, та згідно от. 88, 88-1. 90 Кодексу України про адміністративні правопорушення караються штрафами. Так за незаконне придбання та збут об'єктів рослинного світу, занесених до Червоної Книги України, статтею 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено накладення штрафу віл 510 до 1700 гри. з конфіскацією об’єктів рослинного світу. Дії щодо незаконного придбання та збуту об’єктів рослинного світу, вчинені щодо об’єктів тваринного або рослинного світу, які перебували в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, занесених до Червоної книги України, або які охороняються відповідно до міжнародних договорів України, тягнуть за собою накладення штрафу від 1700. до 3655 грн. з конфіскацією об'єктів рослинного світу. Крім того, за один екземпляр незаконно добутої росли занесеної до Червоної книги України передбачена відповідна компенсація за її знищення, наприклад: черемша (цибуля ведмежа) -- 62 грн. шафрани (крокуси), підсніжники від 49 до 62 грн. у залежності від виду, сон трава - від 37 до 62 грн у залежності від видує

   Про вжиті заходи просимо проінформувати Державну екологічну інспекцію у Хмельницькій області.

 

 

З повагою, начальник                                                                                                   Віталій ГУМЕНЮК

 

     


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь