Жванецька ТГ
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відповідальність за неподання або несвоєчасне подання декларації

Дата: 23.03.2020 11:58
Кількість переглядів: 511

Відповідальність за неподання або несвоєчасне подання декларації

Відповідальність за неподання або несвоєчасне подання декларації

 

Місцева прокуратура інформує, що з 1 січня 2020 року розпочато черговий етап подання суб'єктами декларування щорічних електронних декларацій за 2019 рік, шляхом заповнення її на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції за формою, що визначається Національним агентством.

Разом з тим, 17 березня набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)».

Серед іншого, внесено зміни до Закону України «Про запобігання корупції», згідно з якими у 2020 році продовжено до 1 червня термін подання щорічних декларацій та декларацій після звільнення.

В той же час, не дивлячись на те, що строк подачі декларацій продовжено, чинним законодавством передбачено кримінальну та адміністративну відповідальність за декларування недостовірної інформації або порушення вимог фінансового контролю.

Так, ст. 366-1 КК України передбачено кримінальну відповідальність за подання суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої Законом України «Про запобігання корупції», або умисне неподання суб’єктом декларування зазначеної декларації.

Санкція вказаної статті передбачає покарання у виді  штрафу від двох тисяч п’ятисот до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або позбавленням волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Окрім того, ч. 1 ст. 172-6 КУпАП передбачено адміністративну відповідальність за несвоєчасне подання без поважних причин декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за яке передбачено покарання у виді накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

Кам'янець-Подільська місцева прокуратура

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь