Жванецька ТГ

Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

ПРОКУРАТУРА ІНФОРМУЄ!

Дата: 23.03.2020 21:11
Кількість переглядів: 575

ПРОКУРАТУРА ІНФОРМУЄ!

Кримінальна відповідальність за керування транспортним засобом з використанням завідомо підробленого документа (посвідчення водія)

 

Працівниками Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури у суді доведено вину 31-річному мешканцю міста у підробленні офіційного документу (посвідчення водія), з метою використання його підроблювачем, вчиненим за попередньою змовою групою осіб, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 358, ч. 4 ст. 358 КК України.

Так, в січні 2020 року обвинувачений користуючись транспортним засобом та маючи при собі завідомо підроблений офіційний документ, а саме посвідчення водія, перебуваючи за кермом транспортного засобу, знаходячись по проспекту Грушевського, в місті Кам’янець-Подільському Хмельницької області, під час зупинки та перевірки документів працівниками поліції Кам’янець-Подільського ВП ГУНП в Хмельницькій області, виконуючи законну вимогу працівників поліції, щодо надання документів на транспортний засіб та посвідчення водія, діючи в особистих інтересах, умисно, достовірно знаючи, що посвідчення водія є підробленим, усвідомлюючи свої протиправні дії, вважаючи, що правоохоронці не запідозрять його у використанні підробленого документу, для посвідчення своєї особи та спеціального статусу у частинні підтвердження права на керування транспортними засобами, пред’явив та надав для перевірки співробітникам поліції завідомо підроблений офіційний документ, а саме – посвідчення водія, яке не відповідає встановленому зразку та виготовлене за допомогою друкуючого пристрою способом термодруку, таким чином обвинувачений використав завідомо підроблений офіційний документ, а саме посвідчення.

В результаті чого працівниками поліції повідомлено про даний факт Кам’янець-Подільський ВП ГУНП в Хмельницькій області.

В подальшому, завдяки принципової позиції стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість вказаної особи у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 358, ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України.

Вироком Кам’янець-Подільського міськрайонного суду обвинуваченому призначено покарання у виді 2 (двох) років обмеження волі та звільнено від відбування призначеного покарання із встановлення іспитового строку на 1 (один) рік.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь