Жванецька ТГ
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ДО ВІДОМА НАСЕЛЕННЯ!!!

Дата: 04.08.2020 11:20
Кількість переглядів: 488

За ініціативою Управління Західного офісу Держаудитслужби в    Хмельницькій області на колегії облдержадміністрації розглянуто питання стану фінансово-бюджетної дисципліни в області


        28 липня 2020 року під керівництвом голови ОДА Дмитра Габінета
відбулось онлайн-засідання розширеної колегії Хмельницької обласної державної адміністрації. Участь у засіданні колегії взяли  голова обласної ради Михайло Загородний, заступники голови облдержадміністрації, керівники департаментів та управлінь облдержадміністрації а у  режимі відеоконференції - голови райдержадміністрацій, міських (міст обласного значення) рад, ОТГ,  керівники територіальних підрозділів центральних органів влади. Питання дотримання фінансово-бюджетної дисципліни на підприємствах, в установах і організаціях області залишається досить актуальним
, а це дотримання чинного законодавства в порядку правильності складання бюджетних запитів, використання  державних та місцевих коштів та майна. Особливу увагу спрямовано на усунення виявлених порушень контрольними заходами фінансового контролю.

        Одне із питань, розглянутим на колегії було стан фінансово-бюджетної дисципліни в області за 2019 рік та перше півріччя 2020 року.

        Начальник відділу  контролю у соціальній галузі та сфері культури Управління Західного офісу Держаудитслужби в Хмельницькій області Андрій Парпура  проінформував присутніх про результати проведеної протягом 2019 року та першого півріччя 2020 року роботи щодо контролю за дотриманням законодавства з фінансових питань, економним та ефективним витрачанням коштів бюджетів усіх рівнів.

Голова облдержадміністрації Дмитро Габінет зазначив, що  процес децентралізації  розширив повноваження місцевих рад, що в свою чергу вимагає якісно нового контролю за станом збереження і використання фінансових ресурсів області. Тому сьогодні основними завданнями Управління є не тільки виявлення фінансових порушень та зловживань, а й діяльність, спрямована на попередження порушень фінансової дисципліни та здійснення на постійній основі комплексу заходів по контролю за збереженням фінансових та матеріальних ресурсів.

Підсумовуючи обговорення, голова облдержадміністрації Дмитро Габінет акцентував особливу увагу на важливості ефективного та цільового розпоряджання коштами, їх використання за призначенням з боку органів місцевого самоврядування. Посадовець зауважив, що за наявними даними, окремі з них зволікають із освоєнням коштів, що були виділені їм у рамках субвенцій з державного бюджету, та нагадав, що в області були випадки, коли через неефективні управлінські рішення керівників окремих ОТГ такі кошти були не використані  в кінці року поверталися до державного бюджету.

За результатами засідання колегії Хмельницькою облдержадміністрацією прийнято Розпорядження  “Про стан фінансово-бюджетної дисципліни в області за 2019 рік та перше півріччя 2020 року”, в якому особливу увагу приділено забезпеченню попередження та відшкодування виявлених порушень фінансово - бюджетного законодавства.

 Додаткову інформацію можна подивитись на сайті Хмельницької ОДА за  адресою  www.adm-km.gov.ua/?p=79166

 

  Прес-служба Управління Західного офісу Держаудитслужби в Хмельницькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь