Жванецька ТГ
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях

Дата: 21.01.2021 16:42
Кількість переглядів: 465

Фото без опису

Навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях

З 4 січня розпочався новий навчальний рік у системі цивільного захисту, який буде тривати до 30 листопада 2021 року.

 Основним  Законом України який регламентує організацію цивільного захисту населення від наслідків надзвичайних ситуацій є Кодекс цивільного захисту України, який прийнятий 2 жовтня 2012 року. Однією із задач цивільного захисту є навчання  населення діям у надзвичайних ситуаціях.

Так згідно з Кодексом навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях здійснюється: 

1) за місцем роботи - працюючого населення; 

2) за місцем навчання - дітей дошкільного віку, учнів та студентів; 

3) за місцем проживання - непрацюючого населення.

Навчання осіб керівного складу та фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту, здійснюється шляхом проведення функціонального навчання та практичної підготовки у терміни визначені постановою КМ України № 819 від 23 жовтня 2013 року та змінами до неї, які визначені постановою КМУ від 28.03.2018 № 230.

Функціональне навчання - це навчання осіб, які за класифікацією професій належать до керівників, професіоналів і фахівців, з метою набуття та систематичного оновлення спеціальних знань, умінь і навичок з питань цивільного захисту.

Практична підготовка - це спеціальні об'єктові навчання і тренування з питань цивільного захисту, що проводяться суб'єктами господарювання відповідно до планів реагування на надзвичайні ситуації, планів локалізації і ліквідації наслідків аварій на об'єктах підвищеної небезпеки та планів цивільного захисту на особливий період, затверджених в установленому законодавством порядку.

Особи керівного складу та фахівці органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, суб'єктів господарювання, діяльність яких пов'язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту, у перший рік призначення на посаду і періодично один раз на три - п'ять років зобов'язані проходити функціональне навчання у Навчально – методичному центрі цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Хмельницької області та навчально – консультаційному пункті у м. Кам’янець – Подільському.

Якщо раніше навчання для суб’єктів господарювання проводилося безкоштовно, за рахунок коштів державного бюджету,  то тепер згідно пункту 19 Постанови Кабінету Міністрів України № 819 від 23 жовтня 2013 року ,,Про затвердження Порядку проведення навчання керівного складу та фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту” - функціональне навчання суб'єктів господарювання проводиться за контрактом за рахунок коштів фізичних та юридичних осіб.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь