Жванецька ТГ
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПРОКУРАТУРА ІНФОРМУЄ!!!

Дата: 11.02.2021 10:40
Кількість переглядів: 455

Фото без опису

Судом, задоволено позов місцевої прокуратури 

та зобов’язано внести зміни в договір оренди земельної ділянки

в частині збільшення розміру орендної плати за землю

 

Кам’янець-Подільською місцевою прокуратурою в ході вивчення стану законності використання земельних ділянок водного фонду, встановлено, що розмір орендної плати у договорі оренди земельної ділянки водного фонду для рибогосподарських потреб площею 12,8980 га на території Кадиївської сільської ради Кам’янець-Подільського району від 19.10.2007 укладеного між Кам’янець-Подільською районною державною адміністрацією та жителем Кам’янець-Подільського району підлягає приведенню у відповідність до вимог законодавства.

Так, податковим та земельним законодавством встановлено, що розмір орендної плати за використання земель державної власності, нормативну грошову оцінку яких не проведено, не може бути меншим земельного податку, розмір якого визначається органами місцевого самоврядування.

Сесією Кадиївської сільської ради «Про затвердження ставок земельного податку з фізичних та юридичних осіб на 2020», затверджено Ставки земельного оподаткування платою за землю. Зокрема, ставка податку за земельні ділянки водного фонду, нормативну грошову оцінку яких не проведено становить 5% (від нормативної грошової оцінки одиниці площі ріллі по області).

Разом з тим, орендна плата, яка була передбачена в договорі оренди земельної ділянки є такою, що не відповідає вимогам Податкового кодексу України, оскільки є значно меншою розміру земельного податку. Як наслідок, до місцевого бюджету щорічно не надходить орендна плата у розмірі понад             17 тис. грн.

Враховуючи, що умови укладеного договору оренди земельної ділянки, від 19.10.2007, підлягають приведенню у відповідність вимогам Податкового кодексу України шляхом внесення змін до його положень щодо орендної плати, Кам’янець-Подільською місцевою прокуратурою заявлено відповідний позов до Кам’янець-Подільського міськрайонного суду.

3 лютого 2021 року Кам’янець-Подільським міськрайонним судом позов місцевої прокуратури розглянуто та задоволено в повному обсязі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь