Жванецька ТГ
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПРОКУРАТУРА ІНФОРМУЄ!!!

Дата: 10.03.2021 14:51
Кількість переглядів: 854

Фото без опису

Позов Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури про стягнення до бюджету коштів за проїзд великоваговим транспортним засобом задоволено судом

 

Господарським судом Хмельницької області задоволено позов місцевої прокуратури, заявлений в інтересах держави в особі Державної служби України з безпеки на транспорті (далі – Укртрансбезпека) до приватного підприємства про стягнення 7 тис. грн. за проїзд автомобільними дорогами загального користування великоваговим транспортним засобом.

Зверненню з позовом до суду передувало встановлення спеціалістами управління Укртрансбезпеки факту здійснення одним з підприємств Кам’янець-Подільського району перевезення вантажу із перевищенням габаритних та вагових обмежень, встановлених чинним законодавством.

Передбачено, що перевезення небезпечних, великогабаритних і великовагових вантажів автомобільним транспортом допускається за окремим дозволом в порядку і за плату, що визначені окремими актами законодавства.

За своєю правовою природою плата за проїзд великоваговими транспортними засобами є не штрафною санкцією, а сумою відшкодування матеріальних збитків державі внаслідок руйнування автомобільних доріг загального користування.

У зв’язку з відсутністю вищевказаного дозволу у перевізника, а також відмовою добровільно сплати кошти за проїзд з перевищенням установлених габаритних та вагових обмежень великовагового транспортного засобу, місцева прокуратура звернулася до суду з відповідною позовною заявою.

Таким чином, місцевою прокуратурою, реалізуючи функцію представництва  інтересів держави в суді, зроблено черговий крок у напрямку відновлення законності у сфері забезпечення утримання та експлуатації автомобільних доріг, а також наповнення бюджету.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь