Жванецька ТГ
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПОДАТКОВА ІНФОРМУЄ!!!

Дата: 12.03.2021 11:22
Кількість переглядів: 770

Фото без опису

   ГУ ДПС у Хмельницькій області з метою забезпечення повноти та своєчасності справляння податку на доходи фізичних осіб на виконання наказу ДПС України від №1 від 04.01.2021 та наказу ДПС у Хмельницькій області №56 віл 22.01.2021 «Про проведення кампанії декларування громадянами доходів, отриманих у 2020 році» просить надати інформацію щодо переліків громадян:

- які одноосібно обробляють свої земельні ділянки площею понад 2 га та земельні частки (паї) із зазначенням ідентифікаційного номера, прізвища ім’я та по-батькові, місця реєстрації, розміру земельної ділянки ;

  Зазначена інформація використовується для дослідження питання повноти декларування отриманих доходів фізичними особами, що не є фізичними особами-підприємцями, та ймовірно надавали послуги за допомогою сільськогосподарської техніки, та отримували доходи.

  Порядок оподаткування доходів громадян регламентується розділом IV Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року №2755-VI із змінами та доповненнями (далі - Податковий кодекс).

  Відповідно до пп. 168.2.1 п. 168.2 ст.168 Податкового кодексу платник податків, що отримує доходи від особи, яка не є податковим агентом, та іноземні доходи, зобов’язаний включити суму таких доходів до загального річного оподатковуваного доходу та подати податкову декларацію за наслідками звітного податкового року, а також сплатити податок з таких доходів.

  Згідно пп.49.18.4 п.49.18 ст.49 Податкового кодексу платник податків до 1 травня року, що настає за звітним (до 01 травня 2021 року), зобов’язаний подати податкову декларацію про майновий стан і доходи, задекларувати отримані доходи, та відповідно до пп. 179.7. п. 179.7 ст. 179 Податкового кодексу самостійно до 1 липня року, що настає за звітним (до 01 липня 2021 року), сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену в поданій податковій декларації.

  Таким чином, з метою налагодження партнерських відносин з платниками податків і створення сприятливих умов для платників податків при організації роботи органів державної податкової служби області в частині виконання норм Податкового кодексу України та законів України щодо забезпечення якісного проведення у 2021 році деклараційної кампанії, виконання платниками податків вимог Податкового кодексу України, згідно з яким окремі категорії громадян зобов’язані подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи (далі - декларація) та визначити податкові зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб і військового збору, та/або мають право подати декларації для отримання податкової знижки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь