Жванецька ТГ
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ДО ВІДОМА НАСЕЛЕННЯ!!!

Дата: 16.03.2021 11:56
Кількість переглядів: 584

 Починається реєстрація на освітньо-грантову програму для жінок-фермерок TalentA-2021 

 

9 березня 2021 року розпочинається реєстрація учасниць на освітньо-грантову програму для жінок-фермерок TalentA, засновану за ініціативи та фінансування міжнародної сільськогосподарської науково-дослідницької компанії Corteva Agriscience. Програма реалізується за підтримки Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, Фонду ООН у галузі народонаселення, Центру «Розвиток Корпоративної Соціальної Відповідальності» та Громадської організації «Всеукраїнська Рада жінок-фермерок». Реєстрація на програму триватиме до 11 квітня 2021 року.

 

Програма TalentA сприятиме покращенню продовольчої безпеки суспільства через розширення можливостей з освіти та доступу до фінансів для жінок, які проживають у сільській місцевості та зайняті у сільському господарстві, і передбачає проведення навчального онлайн-хабу та грантового конкурсу мікропроєктів.

Базуючись на засадах успішної реалізації першої програми в Україні, яка відбулася минулого року, набутого досвіду та відгуках учасниць, організатори внесли зміни до процесів, що дозволить вивести проєкт TalentA на ще якісніший рівень. 

Зокрема, збільшено кількість учасниць програми – цього року доступ до навчального хабу отримають всі зареєстровані заявниці, які відповідають встановленим критеріям, але не більше ніж 100 осіб в порядку черги (у 2020 році кількість учасниць була обмежена і становила 20 осіб). Основні критерії для участі в програмі TalentA-2021: вік від 18 років; проживання в населеному пункті з населенням до 10 000 осіб; наявність офіційної реєстрації сільськогосподарського підприємства (самозайнятість або офіційне працевлаштування на підприємстві) з терміном його діяльності від 1 року.

Навчальний план TalentA-2021 ще краще відповідатиме запитам сучасних українських фермерок – на додачу до попередніх лекцій з розвитку soft skills, бізнесу, сучасних агрономічних технологій, доступу до фінансування, в навчальному плані з’явилися модулі з юридичної грамотності та сталого розвитку. Учасниці цього року також матимуть змогу ознайомитися з більшою кількістю успішних кейсів за різними тематичними напрямками.

Відповідно до оновлених правил, у серпні до фіналу буде відібрано 20 учасниць з числа тих, хто набрав найвищі бали під час тестування за підсумками навчального процесу та відвідав не менше 75% лекцій. Організатори наголошують, що участь у програмі TalentA є безкоштовною, але її мета – дати знання та ідеї саме тим, хто прагне розвитку та вдосконалення і має відповідну мотивацію, а тому Сертифікат учасниці Програми TalentA має засвідчувати нову якість підготовки слухачок.

Власниці Сертифікатів TalentA-2021 матимуть можливість взяти участь в грантовій частині проєкту та позмагатися за гранти від компанії Corteva Agriscience на розвиток продовольчої безпеки своїх громад.

Зважаючи на досвід минулого року,  рівень та соціальну значущість проєктів, Corteva Agriscience ухвалила рішення про збільшення грантового фонду – у 2021 році він становить $22 000 і буде розподілений наступним чином:

  • 1 місце – 10000 доларів США;

  • 2 місце –  7000 доларів США;

  • 3 місце –  5000 доларів США.

(розрахунок в національній валюті за курсом НБУ, встановленим на день перерахунку коштів).

 

Оголошення переможниць відбудеться 15 жовтня у Всесвітній день сільських жінок.

 

«Успіх жінок-фермерок визначає стан продовольчої безпеки світу – ця кореляція має обчислювальний показник, яким є Глобальний індекс продовольчої безпеки, розроблений The Economist Intelligence Unit за підтримки Corteva Agriscience, розповідає координатор програми TalentA Анна Бабіч, менеджер з корпоративних комунікацій у Центральній та Східній Європі компанії Corteva Agriscience. - Освітньо-грантова програма TalentA для фермерок з сільської місцевості, яку ми успішно впроваджуємо в Україні, напряму сприяє загальній продовольчій безпеці в нашій країні. Ми в Corteva рухаємось у правильному напрямку, зосереджуючись на розширенні можливостей жінок серед наших Цілей сталого розвитку 2030, на нашому шляху до збагачення життя тих, хто виробляє, та тих, хто споживає, забезпечуючи розвиток майбутніх поколінь. Надаючи жінкам якісну освіту, ми усуваємо прогалини у їхніх потребах в професійних знаннях, а також надаємо доступ до фінансів, нагороджуючи грантами їхні ідеї з забезпечення продовольчої безпеки своїх громад».

 

Ознайомитися з офіційними правилами TalentA-2021 та заповнити реєстраційну форму на програму можна за посиланням.

 

Нагадаємо, що переможницями TalentA-2020 стали шість учасниць з різних регіонів України, які представили мікропроєкти в різних напрямках сільського господарства – від тваринництва до садівництва, які сприятимуть підтримці продовольчої безпеки їхніх громад. Робота над реалізацією проєктів має бути завершена до травня 2021 року.

 

Про програму TalentA

TalentA – інноваційна освітньо-грантова програма для розвитку та підтримки талановитих сільських жінок-фермерок і покращення продовольчої безпеки їхніх громад. Ініційована компанією Corteva Agriscience у 2019 році разом із Федерацією асоціацій сільських жінок Іспанії (FADEMUR) в Іспанії, програма нині успішно реалізується також в Україні, Португалії, Румунії та Росії.  Для отримання додаткової інформації відвідайте сайт www.talenta.org.ua, а також слідкуйте за перебігом Програми TalentA у Facebook.

 

Ініціатор та координатор програми TalentA:

Міжнародна сільськогосподарська науково-дослідницька компанія Corteva Agriscience

 

Партнери програми TalentA:

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України

Фонд ООН у галузі народонаселення,

Центр «Розвиток Корпоративної Соціальної Відповідальності»

Громадська організація «Всеукраїнська Рада Жінок-Фермерів»

 

Медіа-партнери програми TalentA:

Генеральний медіа-партнер – журнал «ЗЕРНО»,

Спеціальний медіа-партнер – інформаційне аграрне агентство Agravery.com,

Діловий медіа-партнер – журнал «БІЗНЕС»,

Онлайн медіа-партнер – Економічна Правда.

 

Організаційний партнер програми TalentA:

Центр комунікацій та стратегій «Синергія в дії»

 

Про Corteva Agriscience

Corteva Agriscience – це публічна, глобальна, винятково сільськогосподарська компанія, яка надає фермерам у всьому світі найповніше портфоліо в галузі включаючи збалансований та різноманітний вибір насіння, засобів захисту сільськогосподарських культур та цифрові рішення, орієнтовані на максимізацію продуктивності для підвищення врожайності та рентабельності. Будучи представленою одними з найвідоміших брендів у сільському господарстві та маючи провідний у галузі портфель продуктів та технологій, що має значні можливості до зростання, компанія прагне працювати з зацікавленими сторонами всієї продовольчої системи, виконуючи своє зобов’язання збагачувати життя тих, хто виробляє, та тих, хто споживає, забезпечуючи розвиток майбутніх поколінь. Corteva Agriscience стала незалежною публічною компанією 1 червня 2019 року. Раніше компанія була сільськогосподарським підрозділом DowDuPont. Більш детальну інформацію можна знайти на сайті www.corteva.com.ua

 

Слідкуйте за Corteva Agriscience у FacebookInstagramLinkedInTwitter та YouTube.

 

® TM SM Торгові марки та знаки обслуговування Dow AgroSciences, DuPont або Pioneer, а також їхніх дочірніх компаній або їхніх відповідних власників

# # #

Контакти:
 Наталія Гузенко

nataliia.huzenko@corteva.com

+38  099 0800216

 

Антон Теретишник

anton.teretyshnyk@gmail.com

+38 050 4444 262


 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь