Жванецька ТГ
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Гостре професійне захворювання медиків на COVID-19

Дата: 21.05.2021 10:27
Кількість переглядів: 681

? З початку пандемії ФССУ отримав 48 506 (+426 за останній тиждень) повідомлень про клінічно підтверджені випадки захворювання медичних працівників на COVID-19, з них 707 випадків смертельні.

 

? Розслідування завершено по 25 079 випадках, 6 736 з них визнано пов'язаними з виробництвом, у тому числі 206 – смертельні. Нагадаємо, зв'язок інфікування медика із виробництвом визначає комісія із розслідування, що створюється закладом охорони здоров'я (у випадку смерті, якщо його посада і місце роботи включені до переліків відповідно до постанови КМУ № 1 від 05.01.2021), Держпраці (у випадку смерті, якщо посада та/або місце роботи не включені до переліків) та роботодавцем (у інших випадках), висновок комісії залежить від висновків епідрозслідування МОЗ і діагнозу профпатолога. 

 

? Працівники Фонду працюють із кожним з медичних працівників або членів їх родин, чиї випадки інфікування визнано пов'язаними з виробництвом, з метою допомогти зібрати необхідні документи, визначені порядком КМУ. 

 

? Найбільше випадків зафіксовано у Львівській області (5 898 повідомлення), місті Києві (4 987) і Дніпропетровській області (4 240).

 

? Члени родин 96 померлих від профзахворювання на COVID-19 працівників отримали від ФССУ одноразові допомоги відповідно до загальнообов’язкового державного соціального страхування у розмірі 227 тисяч гривень (219 тисяч 700 гривень, якщо страховий випадок настав до 01.12.2020 або 210 тисяч 200 гривень, якщо страховий випадок настав до 01.07.2020). 

 

? Державні страхові виплати у розмірі 1 мільйон 702 тисячі 500 гривень (1,5765 млн гривень, якщо страховий випадок настав у минулому календарному році) Фонд профінансував для родин 105 померлих від коронавірусної хвороби медичних працівників.

 

?  Одноразові страхові виплати за кошти державного бюджету для медичних працівників, яким встановлено інвалідність, що настала внаслідок гострого профзахворювання на COVID-19, Фондом профінансовано для 11 медиків (735 тисяч 700 гривень у разі II групи інвалідності і 630 тисяч 600 гривень – III групи інвалідності).

 

?  ФССУ прийняв на оплату лікарняні листки на суму 30,3 мільйона гривень для компенсації втраченого заробітку медикам, які захворіли на COVID-19 внаслідок виконання професійних обов’язків.

 

?  Фонд соціального страхування України здійснює усі страхові виплати для медичних працівників і членів їх родин в оперативному режимі після належного оформлення відповідних документів, які є підставою для виплат. 

 

Ізоляція від COVID-19

 

? З початку пандемії 119 тисяч осіб знаходились на оплачуваній за кошти ФССУ самоізоляції під медичним наглядом або перебували в спеціалізованих закладах охорони здоров’я в разі контакту з хворим на COVID-19 з метою упередження поширення коронавірусної хвороби.

 

?  З них 14,4 тисячі осіб – медичні працівники.

 

?  Загалом ФССУ прийняв на оплату відповідні лікарняні листки, видані у зв’язку з ізоляцією від COVID-19, на суму 135 млн гривень.

 

Кам’янець-Подільське відділення управління виконавчої дирекції
 Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь