Жванецька ТГ
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Хмельницький обласний центр зайнятості інформує про стан ринку праці та надання послуг у січні-червні 2021 року

Дата: 08.07.2021 10:35
Кількість переглядів: 534

Незайняті та безробітні громадяни. У січні-червні 2021 року послугами Хмельницької обласної служби зайнятості скористалися 47,2 тис. громадян, з яких 30 тис. мали статус безробітного.

Працевлаштування. Кількість осіб, працевлаштованих за сприянням обласної служби зайнятості становила  11,0 тис. осіб, в тому числі 8,1 тис. осіб зареєстрованих безробітних. Крім того, 1,9 тис. осіб було залучено до громадських та інших робіт тимчасового характеру.

Вакантні посади та вільні робочі місця. З початку року 3,6 тис. роботодавців поінформували службу зайнятості про потребу у кваліфікованих працівниках в області.

У січні-червні 2021 року в базі даних Хмельницької обласної служби зайнятості налічувалось 16,7 тис. вакансій. Середній розмір оплати праці становив  7282,5 грн.

Майже 63% вакансій, наданих в службу зайнятості, припадає на робітничі професії. Стійким попитом продовжують користуватися професії сфери сільськогосподарського, лісового та рибного господарств, торгівлі та послуг, переробної промисливості, транспорту. Затребувані менеджери (управителі) в усіх сферах економічної діяльності, бухгалтери, спеціалісти державної служби, середній медичний персонал. Крім того, існує потреба в робітниках найпростіших професій — підсобні робітники, прибиральники, укладальники-пакувальники, вантажники та інші.

Завдяки співпраці між роботодавцями та службою зайнятості 59,2% вакансій було укомплектовано.

Професійне навчання. З метою забезпечення професійно-кваліфікаційного рівня шукачів роботи вимогам роботодавців, за направленням центрів зайнятості 2,0 тис. осіб проходили професійне навчання. У січні-червні 2021 року службою зайнятості видано 4 ваучера для підвищення конкурентоспроможності особам старше 45 років.

Надання послуг учасникам АТО (ООС) та ВПО. Послугами центрів зайнятості області скористалося 747 демобілізованих військовослужбовців - учасників антитерористичної операції, які набули статус безробітного. Забезпечено роботою 107 учасників АТО (ООС). Також на обліку перебувало 100 безробітних з числа вимушено переміщених з тимчасово окупованої території України та районів проведення АТО. Працевлаштовано 22 особи.

Станом на 1 липня 2021 року. Кількість зареєстрованих безробітних становила 12,8  тис. осіб, в тому числі 352 військовослужбовця - учасника АТО (ООС), 39 осіб з числа внутрішньо переміщених. Серед безробітних 57,9% складали жінки, 27,5% – молодь віком до 35 років, 24,8% -  особи, які мають додаткові гарантії щодо сприяння у працевлаштуванні, 47,3% зареєстрованих безробітних були сільськими мешканцями. Отримували допомогу по безробіттю 11,4 тис. осіб. Актуальними були 2,1 тис. вакансій, на одну вакансію претендували 6 безробітних.

 

Відділ інформаційної роботи Хмельницького обласного центру зайнятості: пров. Шевченка,10, м.Хмельницький, тел: +38(0382) 65-74-18, +38(0382)76-46-42, khm-ocz@kmocz.gov.ua 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь