Жванецька ТГ
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Новоушицький відділ Кам’янець-Подільської окружної прокуратури застерігає: обережно - шахраї

Дата: 22.10.2021 09:07
Кількість переглядів: 342

Фото без описуІснує досить багато способів заволодіння чужим майном, один із них – шахрайство. Стаття 190 Кримінального кодексу України, визначає шахрайство як заволодіння майном або надбання права на майно шляхом обману або зловживання довірою. Особливості шахрайства полягають у тому, що потерпілий, будучи введеним в оману, зовні добровільно передає винному майно або право на майно, вважаючи, що це є правомірним, необхідним або вигідним для нього, що він зобов’язаний це зробити.

Впродовж 2021 року сектором дізнання відділення поліції №2 Камянець-Подільського РУП ГУНП в Хмельницькій області зареєстровано 7 кримінальних проваджень за фактами різноманітних шахрайств вчинених на території Новоушицької громади. Останнім часом найпоширенішим видом шахрайства є шахрайства, пов’язані із продажем та купівлею товарів через мережу Інтернет.

Зловмисники можуть представлятись працівниками банку, поліцейськими, податківцями та будь-ким іншим і пропонувати Вам «вирішити питання», різні бонуси чи додаткові послуги або навпаки – погрожувати штрафами, блокуванням картки та іншими неприємностями.

Станом на теперішній час в Україні діє режим надзвичайної ситуації, але для шахраїв не існує карантину, вони знову і знову придумують нові прийоми і схеми для обману людей, а колишні алгоритми адаптують під ситуацію.

Аби не стати черговою жертвою шахраїв,  застерігаємо не робити поспішних вчинків та дотримуватися елементарних правил безпеки. В жодному разі не повідомляйте незнайомцям Ваші особисті дані та коди Ваших банківських карток.

Шановні громадяни! Будьте пильними – не давайте шахраям шансу збагатитись за Ваш рахунок.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь