Жванецька ТГ
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Податкова інформує!!!

Дата: 06.12.2021 16:18
Кількість переглядів: 802

Фото без опису

НОВИНИ ПОДАТКОВОГО ЗАКОНОДАВСТВА

 

Постановою Кабінету Міністрів України від 01 вересня 2021 року №1109 «Про внесення змін до порядків, затверджених постановами Кабінету Міністрів України від 04 червня 2014 року і № 289 від 25 березня 2015 року №302» надається можливість

Особам віком від 14 до 18 років   одночасно оформити паспорт та зареєструватися у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, без необхідності звернення до податкового органу.

 

 

Порядок подання заяви про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків за формою №5ДР

 

Кам’янець – Подільська ДПІ інформує про необхідність подання до органів Державної податкової служби відомостей  щодо реєстрації зміни місця проживання.

Фізичні особи – платники податків (громадяни) зобов’язані подавати органам ДПС відомості про зміну даних (які визначені п. 70.2 ст. 70 Податкового кодексу України (далі – ПКУ), в тому числі реєстрацію зміни місця проживання, зміни Прізвища, ім’я, по батькові шляхом подання протягом місяця з моменту виникнення змін Заяви за формою № 5ДР, а для громадян, які обліковуються в окремому реєстрі Державного реєстру фізичних осіб та мають проставлений штамп у паспорті «Має право здійснювати будь –які платежі за серією та номером паспорта» п. 70.7 ст. 70 Податкового кодексу України (далі – ПКУ),   шляхом подання протягом місяця з моменту виникнення змін заяви за формою 5ДРП.

Дані заяви подаються до Центру обслуговування платників Кам’янець – Подільської ДПІ за адресою:  м. Кам’янець – Подільський, вулиця Огієнка 74.

З метою забезпечення зручності для платників податків, фізичні особи, мають можливість не відвідуючи орган ДПС за місцем реєстрації, через електронний сервіс (Електронний кабінет) заповнити, та підписати електронним цифровим підписом  (ЕЦП) Заяви за формою №5ДР або формою №5ДРП.

Своєчасне внесення достовірної інформації щодо фізичної особи дасть змогу своєчасно забезпечити  виконати свій обов’язок щодо сплати податків та уникнути штрафних санкцій за несвоєчасну сплату податків. 

 

 

Особливості сплати збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування

Кам’янець-Подільська ДПІ  ГУ ДПС у Хмельницькій області нагадує платникам податків, що після подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації автоматично відкривається в приватній частині Електронного кабінету інтегрована картка платника за відповідною територією.

В розділі «Стан розрахунків з бюджетом», стає доступна інформація з відображенням реквізитів для сплати задекларованих сум збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування  з можливим використанням однієї із наявних платіжних систем та/або згенерованого QR-коду за кодом платежу 11011100.

При скануванні QR-коду на смартфоні користувача автоматично відкривається мобільний застосунок банку зі сформованими реквізитами рахунків для сплати Збору. Звертаємо увагу, що в Електронному кабінеті забезпечено автоматичне заповнення платіжного доручення на підставі даних платника.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь