Жванецька ТГ
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Декларант, який виявив бажання скористатися правом на подання одноразової добровільної декларації, не має права уповноважити іншу особу на подання такої декларації

Дата: 05.01.2022 16:41
Кількість переглядів: 396

Фото без описуКам’янець-Подільська ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області  нагадує, що згідно з п. 3 підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням можуть фізичні особи – резиденти, у тому числі самозайняті особи, а також фізичні особи, які не є резидентами України, але які були резидентами на момент отримання (набуття) об’єктів декларування чи на момент нарахування (отримання) доходів, за рахунок яких були отримані (набуті) об’єкти декларування, і які відповідно до ПКУ є чи були платниками податків (далі – декларант). 
 
          

        Відповідно до п.п. 6.2 п. 6 підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ одноразова (спеціальна) добровільна декларація (далі – Декларація) подається безпосередньо декларантом до контролюючого органу, в електронній формі з урахуванням вимог, встановлених розд. II ПКУ, та особливостей, встановлених підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ.
 
 
          При цьому, згідно з п. 42 прим. 1.5 ст. 42 прим. 1 розд. II ПКУ платник податків стає користувачем Електронного кабінету та набуває право, зокрема, подавати звітність в електронній формі після проходження в електронному кабінеті електронної ідентифікації онлайн з використанням кваліфікованого електронного підпису з дотриманням вимог Закону України від 22 травня 2003 року № 851-IV «Про електронні документи та електронний документообіг» із змінами та доповненнями та Закону України від 05 жовтня 2017 року № 2155-VIII «Про електронні довірчі послуги» із змінами та доповненнями або тих сервісів ідентифікації, використання яких дозволяється методологом Електронного кабінету.
 
 
          Таким чином, Декларацію декларант має подати особисто в електронній формі.

 

Одноразове декларування: добровільна декларація подається особисто

Кам’янець-Подільська ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області  нагадує,  що відповідно до  до п.п 6.2 п. 6 підрозділу 94 розділу ХХ Податкового кодексу одноразова (спеціальна) добровільна декларація подається безпосередньо декларантом до контролюючого органу, в електронній формі. При цьому, платник податків стає користувачем Електронного кабінету та набуває право, зокрема, подавати звітність в електронній формі після проходження в електронному кабінеті електронної ідентифікації он-лайн з використанням кваліфікованого електронного підпису.

Таким чином, Декларацію декларант має подати особисто в електронній формі.

У податковому відомстві області радять декларантам перед декларуванням активів переглянути приклади заповнення одноразової (спеціальної) добровільної декларації. Дані приклади розміщено у банері «Одноразове добровільне декларування» на вебпорталі Державної податкової служби України. 

 

З 1 січня 2022 року вводиться в дію нова форма податкової декларації про майновий стан і доходи

Кам’янець-Подільська ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області  інформує, що з 1 січня 2022 року вводиться в дію нова форма податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – декларація), яка затверджена наказом Міністерства фінансів України від 17 грудня 2020 року № 783 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 02 жовтня 2015 року № 859», зареєстрованого в Мінюсті 28 грудня 2020 року за № 1295/35578 (далі – Наказ № 783).

Нова форма декларації передбачає об’єднання звітності з податку на доходи фізичних осіб та єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок), а також декларування частини прибутку контрольованої іноземної компанії (далі – КІК).

Форма декларації в редакції наказу № 783 доповнена новими додатками:

1) ЄСВ 1, ЄСВ 2 та ЄСВ 3 – для платників єдиного внеску самозайнятих осіб (крім осіб, які обрали спрощену систему оподаткування) та осіб, які сплачували добровільні внески, передбачені договором про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування;

2) КІК – для платників, у яких виникає обов’язок декларувати прибутки КІК відповідно до п. 170.13 ст. 170 Податкового кодексу України.

 

Для платників єдиного податку І-ІІІ груп збільшуються граничні обсяги доходів

Кам’янець-Подільська ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області  інформує, що з  01 січня 2022 року змінюються  граничні обсяги доходів, що дають право перебувати на єдиному податку І - ІІІ груп, які визначатимуться зважаючи на встановлений законом  на 1 січня податкового (звітного) року розмір мінімальної заробітної плати.

Зауважимо, що Законом України «Про Державний бюджет України на 2022 рік»  з 01 січня 2022 року встановлено мінімальну заробітну плату 6500,0 гривень у місяць.

Отже, з 01 січня 2022 року обсяг доходу СГ – платників єдиного податку протягом календарного року не  повинен перевищувати:

І група – 167 розмірів МЗП, - у 2022 році це 1085500грн. (6500,0* х 167)

ІІ група – 834 розміри МЗП,  - у 2022 році це 5421000грн. (6500,0 х 834)

ІІІ груп – 1167 розмірів МЗП, - у 2022 році 7585500грн. (6500,0 х 1167).

 

 

Кам’янець-Подільська ДПІ

ГУ ДПС у Хмельницькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь