Жванецька ТГ
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Ювенальний прокурор відвідала вимушено переміщені родини з дітьми та дітей-сиріт

Дата: 11.05.2022 14:37
Кількість переглядів: 643

 

 

      Ювенальний прокурор Кам’янець-Подільської окружної прокуратури, з метою реагування на можливі факти порушень прав і свобод дітей, відвідала заклади освіти, які прихистили родини та дітей з регіонів активних бойових дій.

Під час візиту до Орининської гімназії Хмельницької обласної ради, у якій на даний час перебуває 21 внутрішньо переміщена сім’я з дітьми різного віку, ознайомилась з умовами проживання та забезпечення маленьких мешканців та їх батьків, поцікавилась чи є потреба у товарах першої необхідності, продуктах харчування, наявність інших невирішених питань щодо соціально-побутового забезпечення.

Понад чотири десятки дітей щодня забезпечують безоплатним гарячим харчуванням. Також для дітей організували кімнати дозвілля, де з малечею працюють педагоги та вихователі. Для старшої вікової категорії організовано належний доступ до освітнього процесу. З перших днів війни у цьому закладі вже прийняли  67 дітей.      

Батьки мали змогу з’ясувати питання щодо порядку реалізації прав внутрішньо переміщених осіб, можливості отримання передбачених законодавством виплат на дітей тощо.

Також, у Державному навчальному закладі «Подільський центр професійно-технічної освіти» на повному державному забезпеченні перебувають 28 дітей-сиріт із закладів професійно-технічної освіти міст Слов’янська, Краматорська та Бахмута.

Зокрема, ювенальним прокурором здійснено ознайомлення зі станом матеріально-побутового забезпечення у закладі, проведено бесіди зі студентами та працівниками, та проінформовано щодо  можливості захисту прав і свобод дітей у разі їх порушення, надання свідчень про злочини, пов’язані зі збройною агресією.

Завдяки спільним та злагодженим зусиллям керівництва закладів, волонтерів, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування мешканці закладів забезпечені усім необхідним.

Єдине  побажання яке ми почули – це мирне небо над Україною та можливість усіх родин та дітей повернутись до своїх домівок.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь