Жванецька ТГ
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Кам’янець-Подільське бюро правової допомоги інформує!

Дата: 21.06.2022 14:55
Кількість переглядів: 302

        Фото без опису Відзначаючи 10-річчя системи безоплатної правової допомоги, відносно нової державної правозахисної інституції, ми відмічаємо це як вдале впровадження одного із найуспішніших соціальних проектів, який покликаний реалізувати конституційне право громадян на отримання професійної правничої допомоги.

         10 років тому, у червні 2012 року, була створена перша установа системи безоплатної правової допомоги – Координаційний центр з надання правової допомоги,  який є структурним підрозділом Міністерства юстиції України.  Створенню центру передувало підписання 2 червня 2011 року Закону України «Про безоплатну правову допомогу».

         Так, в січні 2013 року по всій Україні розпочато роботу  близько двадцяти регіональних центрів, які виконували функцію по  наданню безоплатної вторинної правової допомоги у кримінальному процесі затриманим, підозрюваним, обвинуваченим та засудженим до покарання, пов’язаного з позбавленням волі, а також у справах про адміністративні правопорушення особам, щодо яких застосовано адміністративне затримання або адміністративний арешт. Далі, з 1 липня 2015 року в усіх регіонах України відкрилися місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Відтак, роботу Кам’янець-Подільського місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги (далі-Центр) забезпечують 4 сектори: «Дунаєвецьке бюро правової допомоги», «Новоушицьке бюро правової допомоги», «Чемеровецьке бюро правової допомоги» та  «Кам'янець-Подільське бюро правової допомоги» (далі-Бюро). Доступ до безоплатної вторинної правової допомоги у цивільному та адміністративному процесах отримали соціально незахищені категорії громадян – учасники бойових дій, внутрішньо переміщені особи, люди з інвалідністю, діти та ін. З часом перелік осіб, які мають право на безоплатну правову допомогу, розширювався. Так, у 2018 році його отримали особи, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі, а також діти.

        З листопада 2021 року громадяни України, які проживають на тимчасово окупованій території, отримали право на вторинну правову допомогу з питань, пов’язаних із захистом порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів у зв’язку зі збройною агресією російської федерації та тимчасовою окупацією території України. З 20 травня цього року це право отримали потерпілі від кримінальних правопорушень проти статевої свободи та статевої недоторканості, катування або жорстокого поводження під час воєнних дій чи збройного конфлікту, а також особи без документів.

        За роки роботи, забезпечуючи право громадян на безоплатну вторинну правову допомогу Центром видано близько 3 тисяч рішень про надання безоплатної вторинної правової допомоги у цивільних та адміністративних справах.

        Отож, уже протягом 10 років громадяни нашої держави мають змогу отримати безоплатну правову допомогу завітавши до приміщень Центрів та Бюро, а також дистанційно. Зокрема,  отримати безоплатну правову допомогу можна за єдиним телефонним номером 0 800 213 103 (дзвінки безкоштовні у межах України).

       Також, для надання правової допомоги використовуються всі доступні способи — телефонний зв’язок, вебсайт та сторінки у соцмережах, месенджери, мобільні за стосунки, у кабінеті клієнта на сайті системи, у мобільному за стосунку «Безоплатна правова допомога» та «Твоє право», у месенджерах Телеграм та Вайбер або на довідково-інформаційній платформі правових консультацій WikiLegalAid.

        Подивитися розташування, номери телефонів та актуальну інформацію про режими роботи Бюро правової допомоги можна на мапі, яка регулярно оновлюється: https://bit.ly/bpd_buro. Там же можна дізнатися графік роботи консультаційних пунктів (дату та час проведення прийому осіб).

        Адреса Кам’янець-Подільського бюро правової допомоги: м. Кам’янець-Подільський , вул. Пушкінська , 44;  каб. 306;   тел. (097) 894 49 00.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь