Жванецька ТГ
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Подоляни боргують «Хмельницькгаз Збуту» майже пів мільярда гривень

Дата: 21.07.2022 16:21
Кількість переглядів: 508

Борги населення перед «Хмельницькгаз Збутом» за спожитий до 1 травня 2022 року газ наразі складають 495 млн грн.

А за «Правилами постачання природного газу» споживачі зобов’язані повністю розрахуватися з попереднім постачальником.

Отож у липні паперові та електронні рахунки від компанії отримають лише ті краяни, які мали заборгованість за спожитий енергоресурс станом на 30 квітня 2022 року.

«Наприкінці опалювального сезону борги жителів Хмельниччини за використане блакитне паливо були на 38 млн грн більшими. Тобто подоляни у теплі місяці почали традиційно розраховуватися з неплатежами, накопиченими під час холодів. Але через війну, зростання цін та зменшення доходів населення рівень розрахунків залишає бажати кращого. Під час воєнного стану ми не штрафуємо і не відключаємо боржників, адже розуміємо, що чимало українців опинилися без роботи. Однак ані закон, ані правила здорового глузду не звільняють від обов’язку розрахуватися за отримані послуги. Наша компанія сім років сумлінно та надійно забезпечувала населення блакитним паливом, тому ми вдячні усім споживачам, які також сумлінно сплатили за використаний газ», – говорить директор ТОВ «Хмельницькгаз Збут» Андрій Левицький.

Нині найкращий рівень розрахунків демонструють жителі Кам’янець-Подільської та Старокостянтинівської громад. Водночас найскладніша ситуація з фінансовою дисципліною спостерігається у Красилівській та Дунаєвецькій громадах.

Варто зауважити, що прострочена понад три місяці заборгованість за комунальні послуги на суму більш ніж 680 гривень може стати причиною втрати субсидії. Аби не залишитися без державної допомоги, необхідно якнайшвидше погасити несплати.

Нагадаємо, з 1 травня побутових клієнтів «Хмельницькгаз Збуту» автоматично перевели до постачальника «останньої надії» (ПОН), функцію якого виконує ТОВ «ГК «Нафтогаз України». Водночас команда постачальників енергоресурсів "ТВІЙ ГАЗЗБУТ" продовжує реалізацію блакитного палива та електроенергії непобутовим споживачам.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь