Жванецька ТГ
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Кам’янець-Подільська окружна прокуратура звернулася до суду, щоб зобов’язати балансоутримувачів привести сховища у стан готовності

Дата: 21.10.2022 14:27
Кількість переглядів: 110

Задля забезпечення захисту життя та здоров’я мешканців району під час збройної агресії з боку російської федерації проти України органи прокуратури Кам’янеччини звернулися до суду з позовною заявою про зобов’язання балансоутримувачів привести у стан готовності захисні споруди- протирадіаційні укриття.

          Законодавством на балансоутримувачів та власників захисних споруд цивільного захисту покладено обов’язок щодо утримання, контролю та здійснення технічного обслуговування цих споруд під час усього періоду їх використання. Водночас під час перевірок стану утримання захисних споруд органами ДСНС України  встановлено, що низка сховищ у Кам’янець-Подільському районі  не готові повноцінно виконувати свої функції. Споруди перебувають в аварійному стані і не можуть використовуватися для захисту дітей, працівників підприємств та пацієнтів медичних установ від засобів масового ураження.

Окрім цього, станом на сьогоднішній день, протирадіаційні укриття, що розміщені у навчальних закладах, їх стан готовності можуть врятувати життя наших дітей, особливо найбільш вразливу категорію людей, із урахуванням воєнного стану та загрози завдання агресором ядерних ударів по країні.

 

          Тому для забезпечення належного захисту життя та здоров’я людей, а також спонукання балансоутримувачів належно виконувати покладені на них обов’язки Кам’янець-Подільською прокуратурою у жовтні 2022 року заявлено до Хмельницького окружного адміністративного суду позов до одного із закладів освіти району  з вимогою привести захисні споруди цивільного захисту у стан готовності до використання за призначенням.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь