Жванецька ТГ
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Бюджет селищної ради поповнився на 36 тисяч гривень

Дата: 06.01.2023 10:46
Кількість переглядів: 155

Фото без описуВжитими Новоушицьким відділом Кам`янець-Подільської окружної прокуратури заходами представницького характеру встановлено, що вироком Новоушицького районного суду двох місцевих жителів визнано винними у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 249 КК України, тобто в тому, що вони  не маючи спеціального дозволу, із використанням рибальських сіток, які є забороненими знаряддями лову, здійснювали незаконний вилов риби на річці Данилівка Дністровського водосховища.

Так, 5 травня 2021 року батько та син одного із сіл Новоушицької територіальної громади Кам’янець-Подільського району незаконно виловили понад пів тисячі штук риби, у тому числі червонокнижного вирезуба причорноморського (його вилов категорично заборонено). Сума збитків, за висновками судових інженерно-екологічних експертиз, склала 36 201 гривню.

Відповідно до вимог статті 13 Конституції України та статті 37 Закону України «Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів», в якій зазначається, що водні біоресурси, що знаходяться у внутрішніх водних об'єктах, територіальному морі, у виключній (морській) економічній зоні України, на континентальному шельфі, є об'єктами права власності Українського народу, від імені якого права власника на ці ресурси здійснюють органи державної влади та органи місцевого самоврядування у межах, визначених Конституцією України та законами України.

Статтею 1166 ЦК України встановлено, що майнова шкода, завдана неправомірними рішеннями, діями чи бездіяльністю особистим немайновим правам фізичної або юридичної особи, а також шкода, завдана майну фізичної або юридичної особи, відшкодовується в повному обсязі особою, яка її завдала.

Так, з метою захисту інтересів селищної ради спрямованих на надходження коштів до бюджету, Кам`янець-Подільська окружна прокуратура звернулася з відповідною позовною заявою  до Новоушицького районного суду.

Рішенням Новоушицького районного суду позовну заяву керівника Кам`янець-Подільської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Новоушицької селищної ради про відшкодування шкоди, заподіяної навколишньому природному середовищу внаслідок незаконного зайняття рибним добувним промислом у розмірі 36 201 гривня задоволено в повному обсязі.

За результатами вжитих прокуратурою заходів представницького характеру, бюджет поповнився коштами в сумі 36 201 гривня, які сплатили винуватці кримінального правопорушення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь