Жванецька ТГ
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Кримінальне правопорушення пов’язане з домашнім насильством не може бути закрите у зв’язку з відмовою потерпілого від підтримання обвинувачення у кримінальному провадженні у формі приватного обвинувачення.

Дата: 17.01.2023 08:34
Кількість переглядів: 316

Фото без опису

Спричинення особі умисного легкого тілесного ушкодження, відповідно до пункту 1 частини 1 статті 477 Кримінального процесуального кодексу України відноситься до кримінальних проваджень у формі приватного обвинувачення. Такі кримінальні правопорушення може бути закрито під час досудового розгляду чи розгляду в судді на підставі відмови потерпілого від обвинувачення на підставі пункту 7 частини 1 Кримінального процесуального кодексу України.

Разом з тим, якщо вищевказане кримінальне правопорушення пов’язане з домашнім насильством, то можливість закриття кримінального провадження на підставі заяви потерпілого не передбачена.

У відповідності до статті 1 Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» - домашнім насильством визнається - діяння (дії або бездіяльність) фізичного, сексуального, психологічного або економічного насильства, що вчиняються в сім’ї чи в межах місця проживання або між родичами, або між колишнім чи теперішнім подружжям, або між іншими особами, які спільно проживають (проживали) однією сім’єю, але не перебувають (не перебували) у родинних відносинах чи у шлюбі між собою, незалежно від того, чи проживає (проживала) особа, яка вчинила домашнє насильство, у тому самому місці, що й постраждала особа, а також погрози вчинення таких діянь.

Так, Кам’янець-Подільською окружною прокуратурою забезпечено підтримання публічного обвинувачення  у кримінальному провадженні за фактом спричинення умисних легких тілесних ушкоджень 53-річним мешканцем міста Кам’янець-Подільського своїй колишній дружині.

Так, місцевий житель в листопаді 2022 року помітивши біля пункту прийому вторинної сировини свою колишню дружину, під час словесного конфлікту з останньою, завдав потерпілій близько 5-6 ударів кулаком правої руки в область голови та обличчя. Як наслідок, жінка отримала легкі тілесні ушкодження у виді синців.

Свою вину обвинувачений визнав частково.

За результатами розгляду кримінального провадження суд, враховуючи особу обвинувачено, відсутність пом’якшуючих обставин та наявність такої обтяжуючої обставини як - вчинення кримінального правопорушення відносно своєї колишньої дружини, визнав його винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.125 КК України, та призначив остаточне покарання у виді 120 годин громадських робіт.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь