Жванецька ТГ
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Прокуратурою відреаговано на черговий факт «подвійної» приватизації земельної ділянки

Дата: 03.04.2023 09:08
Кількість переглядів: 108

Фото без опису

Прокурори Кам’янець-Подільської окружної прокуратури під час здійснення представницької діяльності виявили факт «подвійної» безоплатної приватизації земельної ділянки на території Жванецької сільської ради жителькою м.Кам’янець-Подільського.

Встановлено, що у 2016 році місцева мешканка отримала у приватну власність земельну ділянку сільськогосподарського призначення площею 2 га для ведення особистого селянського господарства на території Гуменецької сільської ради Камянець-Подільського району.

Проте, приховуючи цей факт, у вересні 2017 року вона знову подала до Головного управління Держгеокадастру в області заяву про затвердження проєкту землеустрою та безоплатну передачу у власність іншої земельної ділянки з цим же цільовим призначенням вже на території Жванецької сільської ради.

На підставі заяви Головне управління Держгеокадастру в області передало безоплатно у власність жінки земельну ділянку площею 2 га, вартістю майже 75 тисяч гривень. Незаконно отриману земельну ділянку вона одразу ж подарувала своєму знайомому.

Прокурори Кам’янець-Подільської окружної прокуратури за вказаним фактом зареєстрували кримінальне провадження, за наслідками розслідування якого до суду скеровано обвинувальний акт по обвинуваченню її у вчиненні шахрайства (ч. 1 ст. 190 КК України).

Окрім того,  окружною прокуратурою заявлено до суду позовну заяву про витребування земельної ділянки у комунальну власність на користь Жванецької сільської територіальної громади.

На земельну ділянку судом накладено арешт.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді обмеження волі на строк до 3 років.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Інформація надана Кам’янець-Подільською окружною прокуратурою


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь