Жванецька ТГ
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Суд визнав міського голову винуватим у вчиненні адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією.

Дата: 15.03.2024 14:01
Кількість переглядів: 19

Кам’янець-Подільським міськрайонним судом 07.03.2024 розглянуто справу про адміністративні правопорушення, передбачені частинами 1 та 2 статті 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення відносно Кам’янець-Подільського міського голови.

Так, згідно з протоколом про адміністративне правопорушення та долучених до нього матеріалів, встановлено, що під час участі у місцевих виборах з виборів міських голів, Шелепницька Ірина Петрівна 25.10.2020 зробила добровільний внесок на загальну суму 5 020 грн. до виборчого фонду особи, відносно якої складено адміністративний протокол.

В подальшому, після обрання міським головою та будучи відповідно суб’єктом, на якого поширюється дія  Закону України «Про запобігання корупції», останній порушив вимоги п.2 ч.1 ст. 28 вказаного Закону та 10.08.2023 не повідомив у встановленому законом порядку про наявність у нього реального конфлікту інтересів та вчинив дії в умовах реального конфлікту інтересів, а саме узяв участь у голосуваннях на засіданні 32 (позачергової) сесії Кам’янець-Подільської міської ради VІІІ під час розгляду питань «Про обрання на посаду секретаря Кам’янець-Подільської міської ради VIII скликання» та «Про упорядкування оплати праці секретаря Кам’янець-Подільської міської ради VIII скликання», які стосувалися кадрових призначень Шелепницької І.П. 

Крім того, міський голова не повідомив про наявність конфлікту інтересів та упродовж періоду з 22.03.2022 по 23.06.2023 в умовах реального конфлікту інтересів прийняв 32 рішення, закріплені відповідними розпорядженнями Кам’янець-Подільського міського голови, на підставі яких встановлено розмір надбавки за високі досягнення у праці та визначення розміру премії Шелепницькій І.П., яка здійснила добровільні внески до виборчого фонду міського голови під час виборів у 2020 році.

 

Постановою Кам’янець-Подільського міськрайонного суду від 07.03.2024 останнього визнано винуватим у вчиненні вказаних адміністративних правопорушень та накладено адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 6800 гривень.

 

Рішення не набрало законної сили та може бути оскаржене в апеляційному порядку.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь