Жванецька ТГ
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Кам’янець-Подільська окружна прокуратура через суд вимагає забезпечити винесення меж об’єкта природно-заповідного фонду

Дата: 25.07.2024 09:43
Кількість переглядів: 108

Фото без опису

Окружною прокуратурою до Хмельницького окружного адміністративного суду скеровано позов до органу місцевого самоврядування району про визнання протиправною бездіяльності щодо незабезпечення проведення робіт із винесення меж парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення, площею 15 га, закріплення їх в натурі (на місцевості) та зобов’язання вчинити вказані дії.

Встановлено, що парк-пам’ятка садово-паркового мистецтва входить до складу природно-заповідного фонду України і охороняється як національне надбання щодо якого встановлюється особливий режим охорони, відтворення і використання.

Водночас з’ясовано, що з моменту утворення вказаного об’єкта природно-заповідного фонду, в порушення вимог законодавства, органом місцевого самоврядування не вжито заходів щодо визначення меж парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва в натурі (на місцевості), у зв’язку з чим відомості про земельну ділянку, на якій розташований вказаний об’єкт природно-заповідного фонду не внесено до Державного земельного кадастру, що створює загрозу цілісності заповідного об’єкта та може призвести до пошкодження, знищення унікального ландшафту.

Крім того, через відсутність встановлених меж парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва існує реальна загроза вибуття із власності держави особливо цінних земель, що належать до природно-заповідного фонду.

Судовий розгляд наразі триває.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь