Жванецька ТГ
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Новини

25 Лютого, 2019 р., 10:06
В холодний зимовий день дитячі серця зігріла радісна звістка. За ініціативи сільського голови Тетяни Криворучко та за сприяння народного депутата України Мельниченка Володимира Володимировича учні початкової школи Сокільського ліцею імені С.М.Кротіка отримали чудовий відпочинок у дитячому розважальному центрі «Халабуда», що знаходиться в місті Кам'янець-Подільський. Діти весело провели час, частували смачну піцу і поїхали додому з гарним настроєм та сповнені вражень.
25 Лютого, 2019 р., 09:08
Кір — небезпечне вірусне захворювання, що швидко поширюється. 9 із 10 людей, з якими контактувала інфікована особа, теж захворіють, якщо вони не були щеплені. Вірус кору поширюється під час кашлю та чхання, тісних особистих контактів. Вірус лишається активним і живе в повітрі або на інфікованих поверхнях протягом 2 год. Інфікована людина може передавати вірус ще за чотири дні до і за чотири дні після появи у неї висипу. Першою ознакою кору зазвичай є значне підвищення температури через 10–12 днів після інфікування, яке триває 4–7 днів. На початковій стадії можуть виникати нежить, кашель, почервоніння очей і сльозотеча, а також дрібні білі плями на внутрішній поверхні щік. За кілька днів з’являється висип — спочатку, як правило, на обличчі та верхній частині шиї. Приблизно через три дні висип розповсюджується по всьому тілу, включно із руками та ногами. Він тримається 5–6 днів і потім зникає. Кір може мати серйозні наслідки. Серед ускладнень кору — запалення середнього вуха (отит), запалення дихальних шляхів (бронхіт), пневмонія, діарея, енцефаліт. Ця недуга може призвести навіть до смерті. Спеціального лікування від кору нема. Найкращий захист — вакцинація. Відмовившись від вакцинації, ви ризикуєте здоров’ям і життям своєї дитини. Імунізація є питанням національної безпеки, оскільки здоров’я українців — усіх разом і кожного зокрема — залежить від рівня охоплення щепленнями у країні.
23 Лютого, 2019 р., 18:10
“А хто ми є на своїй землі, господарі чи батраки, яких ніхто не поважає? А чи будемо ми терпіти брехню та обман від тих, хто у гонитві за надприбутками легко переступає усі межі людяності та сорому?” – саме такі питання змусили діяти власників паїв села Гаврилівці, які зажадали провести зустріч зі старшим менеджером агрохолдингу «Енселко Агро» Яровою Марією Володимирівною 23-го лютого.
22 Лютого, 2019 р., 17:15
«Вік живи – вік учись» Народна мудрість закликає вчитися все своє життя, ніколи не відмовлятися від навчання чогось нового. І стосується це не тільки тих, хто ще недовчився як слід. Мудрість ця наставляє усіх людей без винятку. Саме тому сьогодні в Жванецькому ліцеї проведено семінар на тему: «Активізація пізнавальної діяльності учнів шляхом впровадження інтерактивних технологій». Семінар відвідали представники відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту; педагоги закладів загальної середньої освіти з усіх куточків громади.  В ході семінару було проведено урок з основ здоров’я в 4 класі «Безпечний відпочинок на вулиці. Як знайти вихід з непередбачуваних ситуацій» (вчитель початкових класів – Топоровська Світлана Григорівна), урок з історії в 6 класі «Сім’я, освіта та виховання афінян і спартанців» (вчитель історії – Нараєвська Ольга Іванівна), виховний захід «Зима з Весною зустрічаються» (вчитель початкових класів – Рижак Валентина Болеславівна), майстер-клас з виготовлення виробів у техніці кінусайга (вчитель трудового навчання – Нараєвська Юлія Іванівна). Педагоги на високому рівні продемонстрували педагогічну майстерність, застосувавши інноваційні методи та прийоми на уроках та заходах. Доволі цікавим для учасників семінару було зануритися у творчу атмосферу на майстер-класі з виготовлення виробів у техніці кінусайга. Всі змогли проявити свої таланти. Під час обговорення вчителі обмінялися досвідом. Бажаємо педагогам підкорення нових творчих вершин!
22 Лютого, 2019 р., 17:13
Сьогодні, 22.02.2019 року в приміщені Жванецької сільської ради відбулось спільне засідання постійних комісій. В ході засідання члени комісій опрацювали понад 15 питань порядку денного чергової сесії сільської ради. Серед перших розглянуто та схвалено вступ Жванецької ОТГ до Асоціації об’єднаних територіальних громад України та звернення депутатів сільської ради до голови Хмельницької ОДА, щодо передачі земель консервації з державної власності у комунальну власність сільської ради. Проект звіту директора КП «Ластовецьке» про виконану роботу підприємства у 2018 році. Особливо депутатів цікавило питання водопостачання в с.Жванець, оскільки дебету води в наявному басейні не вистачає для потреб населення, так як споживання води за останні роки збільшилося в кілька разів. Робота була плідною та довготривалою, депутати активно долучались до розгляду питань порядку денного, вносили пропозиції та зміни до проектів рішень чергової сесії. В результаті опрацювання подано окремі пропозиції, а їхній розгляд погоджено на пленарному засіданні чергової сесії.
21 Лютого, 2019 р., 12:20
Децентралізація крокує по нашій країні впевненою ходою для того, щоб кожен мешканець села чи міста мав доступ до сучасної медицини та освіти, доступні та якісні адміністративні, комунальні, соціальні послуги, гарні дороги, чисті й освітлені вулиці. В умовах децентралізації найближчими до людей представниками влади є органи місцевого самоврядування: сільські, селищні, міські ради та їхні виконкоми. Отже саме вони повинні мати широкі повноваження і достатньо коштів, щоб бути спроможними вирішувати усі місцеві питання і нести за це відповідальність. Саме зараз в місті Києві проходять Загальні збори асоціації об’єднаних територіальних громад, на яких з Хмельниччини присутні шість голів, а представником Жванецької ОТГ є сільський голова Тетяна Криворучко. День є надзвичайно насиченим, а початоку заходу передував обмін досвідом та спілкування між керівниками громад й представниками чинної влади.
21 Лютого, 2019 р., 05:18
Вчора в Жванецькій сільській раді розпочалась кампанія «Податковий борг 2018», яку ініціювала сільський голова Тетяна Криворучко. В рамках кампанії передбачено ряд зустрічей з підприємцями та фізичними особами Жванецької ОТГ, які станом на 01.02.2019 року не сплатили податки. Розпочала кампанію зустріч з фізичними особами - Гуменюком Олександром Сергійовичем, податковий борг якого складає 62670 грн. та Гуменюком Олексієм Сергієвичем, податковий борг якого - 68569 грн. Під час зустрічей будуть розглянуті причини, шляхи подолання та недопущення в майбутньому виникнення заборгованості. Активну участь у заході беруть - перший заступник сільського голови Тетяна Атаманюк, в.о. начальника відділу фінансів та бухгалтерського обліку Роман Заріцький та головний спеціаліст відділу фінансів та бухгалтерського обліку Ганна Гуцол. Сподіваємося на розуміння та співпрацю з боку підприємців, адже саме завдяки податковим надходженням сільська рада має можливість працювати на благо громади.
20 Лютого, 2019 р., 10:24
А сотню вже зустріли небеса…летіли легко хоч Майдан ридав… І з кров’ю перемішана сльоза…А батько сина ще не відпускав… Й заплакав Бог, побачивши загін: Спереду сотник, молодий, вродливий, І юний хлопчик в касці голубій, і вчитель літній – сивий, сивий… І рани їхні їм вже не болять…Жовто-блакитний стяг покрив їм тіло. Як крила ангела, злітаючи назад, Небесна Сотня у вирій полетіла.
17 Грудня, 2018 р., 12:13
Ситуація по сказу на Кам’янеччині

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь